2017. december 1., péntek

Babu Miriel - Eszmélet

X*-Elis
Arra ébredt, hogy izzadtságcsepp csordul le a homlokán.
Hol vagyok?
Szeme felpattant, elvakította a fény, majd egy perc tompaság után egyszerre érzékelte a számtalan hangot, ami körülvette, a hőséget, ami bőrét égette és a zsibbadást, ami végigszaladt minden porcikáján, amint megpróbált megmozdulni.
Az űrkompban kellene lennem…
Megkísérelt felállni, imbolyogva pillantott körül.
Erdő… ?
Méregzöld lombok és kék fényfoltok vették körbe.

X-Pedro
É-é-ébren vagyok!
Azonnal felpattant, ahogy magához tért. Sűrűn pislogva nézett körül, arca, ruhája is nedves volt, teljesen átfázott. Amint szeme megszokta a félhomályt, egy barlang falai körvonalazódtak előtte.
Itt rakott volna le a komp? Kizárt. Akkor mi…
Halvány derengés vonta magára a figyelmét. Meg-megbotló léptekkel arrafelé indult, s pár perc múlva megkönnyebbült-döbbent kiáltással lépett ki a barlangból a fénybe.

M-Martin
Csak még egy kicsit… - gondolta a férfi, ám egy pillanat alatt felébredt, ahogy valami az oldalába nyomódott. Felszisszent és nehézkesen felült. Egy kiálló gyökeret talált mag alatt.
Gyökér. Erdő. Ez nem a Mars. Hol a Mars??
Az ijedtségtől zihálva állt fel és fordult körbe: körülötte sötét erdő és derengő kék fények, sehol az űrkomp.
Mégis hol a francban vagyok?

G-Johanna
Fájt a feje. Valószínűleg beverte.
Hátát egy sziklának támasztotta, úgy szemlélte környezetét, ami fokozatosan bukkant fel lassan tisztuló látása miatt. Nem a Marson volt.
De akkor melyik bolygón lehetek?
Felállt volna, de annyira még nem volt magánál, hogy talpon tudjon maradni. Kék és zöld foltok imbolyogtak a szeme előtt.
És hogy kerültem ide?
Nem hagyta nyugodni ez a gondolat.

D-Jonathan
Vibrálás, fejfájás, sőt, mintha a gerince is sajogna. Nem gondolta volna, hogy ilyen rossz lesz az űrkomp ülése, mikor jelentkezett a deportációra.
Ám amint kinyitotta a szemét rájött, hogy nem a kompon van.
Zöld növények vették körbe, túl sok ahhoz, hogy a Marson legyenek.
Kék fények.
Nem lát rendesen, a szemüvegét elhagyhatta valahol.
Tett pár lépést az ismeretlen bolygón.



*A szereplők neve előtti betű a korukra utal. Ebben a világban miután túl sok az ember és sok az egyforma családnév, kitalálnak egy új rendszert: az abc elejétől betűket osztanak a keresztnevek mellé, koruk szerint. Így az az idősebb, aki az ábc korábbi betűjét kapta a neve elé, s a fiatalabb, aki későbbit. (Itt például Jonathan a legidősebb D-vel, Elis pedig a legfiatalabb X-szel.)
Megosztás: 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése